ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημοσθένης Μουμιάδης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη αγάπη του για τα ζώα τον οδήγησε να ασχοληθεί από πολύ μικρή ηλικία με την εκπαίδευση των σκύλων. Έχει σπουδάσει συμπεριφορά - ψυχολογία - εκπαίδευση σκύλων (Higher Canine Behaviour and PsychologyDiploma BVNA / CPD  και κατέχει Ανώτατο Δίπλωμα Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς Ζώων (Advanced Diploma in Applied Animal Behaviour / NCFE / U.K) ενώ ασχολείται πολλά χρόνια  τώρα με την παρατήρηση των σκύλων ερευνώντας τις ιδιαίτερες συμπεριφορές τους. Από το 2013 είναι πρέσβης για την Ελλάδα του ISAP, Ambassador of Greece for International Society of Animal Professional όπως και πλήρες μέλος του.

Ο ISAP είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε με σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής και να προάγει την ευημερία των ζώων σε όλο τον κόσμο. Αφορά όλους εκείνους που ασχολούνται επαγγελματικά με τα ζώα, σε διάφορα μέρη του κόσμου, προωθώντας παγκόσμιες συνεργασίες με κοινούς στόχους για τη σωστή εκπαίδευση και ευημερία των ζώων και ενθαρρύνοντας τις ακαδημαϊκές γνώσεις, το διάλογο, την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, αλλά και την κατανόηση νέων πρακτικών εκπαίδευσης. Παράλληλα, με αυτή του την τιμητική διάκριση, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Απόφοιτους της Ακαδημίας “Kynagon Dog Trainers Academy” να εγγραφούν σ΄αυτόν τον διεθνή οργανισμό, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στη διάδοση της σωστής και απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένης γνώσης.  Από το 2015 είναι πλήρες μέλος του I.C.B, International Canine Behaviourists -  διεθνής οργανισμός συμπεριφοριστών.

Ο Δημοσθένης Μουμιάδης, έχει αναπτύξει πολλές συνεργασίες με καταξιωμένους εκπαιδευτές - συμπεριφοριστές του χώρου, παρακολουθώντας κάθε νέα επιστημονική παρατήρηση(σε διεθνές επίπεδο) για τη συμπεριφορά των ζώων αλλά και τις νέες τεχνικές εκπαίδευσης τους και συμμετέχοντας σε αναρίθμητα σεμινάρια, εξελίσσει συνεχώς την επιστημονική του γνώση και βρίσκεται συνέχεια σε μια διαρκή αναζήτηση, μελέτη και παρατηρητικότητα, συνδυάζοντας τα με την καθημερινή εντατική εξάσκηση.

Ασχολείται πολλά χρόνια τώρα με την εκπαίδευση όλων των φυλών, (σκύλων συντροφιάς, εργασίας) και κυρίως με αυτά που παρουσιάζουν σοβαρές ψυχολογικές ελλειμματικές συμπεριφορές (φοβίες, επιθετικότητα, στρες).

Ειδικεύεται στην εκπαίδευση σκύλων για ανίχνευση οσμών - Scent Discrimination και είναι εθελοντής εξωτερικός επιστημονικός σύμβουλος στον “Αρκτουρο” σε θέματα συμπεριφοράς ζώων. Παρουσιάζει σεμινάρια, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά των σκύλων, ενώ αρθρογραφεί σε εφημερίδες και σε Ελληνικά και διεθνή ιντερνετικά περιοδικά και σε ιστοσελίδες. Έχει συμμετάσχει σαν εκπαιδευτής σκύλων σε γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών με την “Judy” τον Γερμανικό ποιμενικό της οικογένειας.

Είναι ιδρυτής της “Kynagon Dog Trainers Academy”, μιας σχολής επαγγελματιών εκπαιδευτών σκύλων που δίνει στους αποφοιτήσαντες εκπαιδευτές τη δυνατότητα να ανοιχτούν σε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες, έχοντας βαθιά επιστημονική γνώση σε θέματα συμπεριφοράς και εκπαίδευσης, σε έναν ευαίσθητο και πολύπαθο τομέα όπως η εκπαίδευση των ζώων, ενώ για όλους τους υπόλοιπους δίνονται νέες ευκαιρίες για να επιλέξουν τον κατάλληλο εκπαιδευτή για το σκύλο τους.

Είναι ιδιοκτήτης της "Κynagon Canine Behavior and Training" ενός πολυχώρου δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης για σκύλους, πρότυπο για τα δεδομένα της Β.Ελλάδας, με εγκαταστάσεις ειδικά σχεδιασμένες να φιλοξενούν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σκύλων και ανθρώπων, έχοντας πάντα ως μοναδικό στόχο την απόλυτη και σωστά τεκμηριωμένη γνώση γύρω από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, το σκύλο.Έναν χώρο όπου μπορεί κανείς να κάνει μαθήματα Frisbee με το σκύλο του, από τα πιο διασκεδαστικά και εντυπωσιακά σπορ, που βοηθά στην ανάπτυξη ισχυρού κινήτρου και υπακοής, δυναμώνοντας παράλληλα τη σχέση του μαζί του ή ακόμη να φέρει το σκύλο του να επιδοθεί σε δραστηριότητες «agility» στο «Kynagon Dog Sports», ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο δραστηριοτήτων επιδεξιότητας για σκύλους και ιδιοκτήτες με μεγάλες απαιτήσεις.

Είναι ιδιοκτήτης της «Kynagon Bungalows for Dogs», πολυτελών εγκαταστάσεων διαμονής σκύλων, που εξασφαλίζουν ήρεμη, απόλυτα υγιεινή διαμονή χωρίς στρες με τερέν άθλησης (3 στρ.) όπου τα σκυλιά τρέχουν, παίζουν και εκτονώνονται καθημερινά.

Το Μάιο του 2012, «εγκαινίασε» ένα νέο σημαντικό κομμάτι εκπαίδευσης, τα σεμινάρια Συμπεριφοράς και Εκπαίδευσης Σκύλων σε σχολεία, κολέγια, σχολές, οργανισμούς κ.α, όπου με τη βοήθεια των απόφοιτων της Ακαδημίας, ξεκίνησαν είτε να επισκέπτονται είτε να φιλοξενούν στο χώρο του Kynagon σχολεία, προσπαθώντας να μεταδώσουν αισθήματα φιλοζωίας είτε να βοηθήσουν στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.

Με μια ιδέα που ξεκίνησε να οργανώνεται το 2010 και υλοποιήθηκε το 2013 και σε συνεργασία με τον κ. Καστανιώτη Κωνσταντίνο, εκπαιδευτή σκύλων διάσωσης και ειδικευμένου εθελοντή Πολιτικής Προστασίας, ξεκίνησε μια νέα πολύ σημαντική δραστηριότητα, την «Kynagon Search And Rescue Dogs » εκπαίδευση σκύλων για διάσωση αγνοουμένων.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο Ε.Φ.ΑΛ, «άνοιξε» την πρώτη τους μεγάλη εκδήλωση «Τα ζώα έχουν φωνή και δικαιώματα» με μια ανατρεπτική και πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του «Θετική Εκπαίδευση Σκύλου, Μύθοι και Αλήθειες…..Σκεφτείτε θετικά!».

Τον Ιανουάριο του 2014 οργάνωσε τα σεμινάρια “Basic Canine Studies» για τα μέλη του συλλόγου Ε.Φ.ΑΛ, που ήθελαν να ξεκινήσουν τις ενημερώσεις φιλοζωίας στα σχολεία. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ακόμη πολύ σημαντικό σεμινάριο έλαβε χώρα στην Ακαδημία "Kynagon Dog Trainers Academy" και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αγωνιστικής υπακοής με τη χρήση κλίκερ και χωρίς την οποιαδήποτε χρήση διόρθωσης με την εκπαιδεύτρια από την Πορτογαλία και κριτή αγώνων Eduarda De Sousa Pires.

Τον Ιανουάριο του 2015, μετά από την απόφαση της Εκπαιδευτικού και Αποφοίτου της Ακαδημίας, κ. Παπαποστόλου Κατερίνα να οργανώσει την εθελοντική ομάδα Ζω.Ε.Σ(Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) και παράλληλα, συναισθανόμενος το τεράστιο κενό που υπάρχει στην ελληνική παιδεία, όσον αφορά στην προώθηση της φιλοζωικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας στα σχολεία αλλά και του φιλοζωικού αισθήματος των παιδιών, των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση των γονέων, εγκαινίασε μια συνεργασία μαζί της για να μεταδοθεί το πολυπολιτισμικό, πολυθεματικό και διαδραστικό πρόγραμμα ζωοφιλικών ενημερώσεων σε όλα τα σχολεία της χώρας «Ζωο….φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης». Από τον Φεβρουάριο του 2016 και μετά οργανώνει σε συνεργασία με την κ. Παπαποστόλου σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα πάνω στην ψυχολογία και την εκπαίδευση του σκύλου, των οποίων οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν εφόσον το επιθυμούν στις Ζω.Ε.Σ ως μελη υποομάδων.

Tην Άνοιξη του 2016 ξεκινησε συνεργασια με την Ορνιθολογικη Εταιρία Ελλάδος για την εκπαίδευση του πρώτου ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου στην Ελλάδα (Border Collie / Ιόλη) για την ανεύρεση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων με σκοπό την προστασία του ασπροπάρη (Το Πρόγραμμα LIFE+ «Η επιστροφή του Ασπροπάρη») και γενικότερα της πανίδας στα δάση μας! Το καλοκαίρι του 2017 η "Ιόλη" παραδόθηκε με επιτυχία στην Περιβαλλοντολόγο Βικτώρια Σαράβια (χειρίστρια του σκύλου) και ξεκίνησε το πολύτιμο έργο της!

Τον Μάιο του 2018 Αναγνωρίστηκε και Πιστοποιήθηκε ως Συμπεριφοριστής Ζώων (CAB) πλήρες μέλος του ICAN  "International Companion Animal Network"   

Το 2019 Ιδρυσε την kynagon Organization, έναν πρωτοπόρο φορέα στην εκπαιδευση ζώων, αναγνωρισμένο απο τον διεθνεί οργανισμο ICAN, που συμβάλει στην γνώση και εξέλιξη των απόφοιτων εκπαιδευτών της kynagon Academy.

Το 2020 ξεκίνησε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρία Κύπρου για την εκπαίδευση 2 ακόμα σκύλων έρευνας δηλητηριασμένων δολωματων όπως και δυο ακόμα συνεργασίες για τον ίδιο σκοπό με τις Ελληνικές Περιβαλλοντολογικές Οργανώσεις Πίνδου και Ροδόπης με 2 ακομη σκύλους ανίχνευσης.

Την ίδια χρονιά με αφορμή τον COVID - 19 και μετά από συνεργασία με ερευνητή απο το εξωτερικό και την παροχή σκύλου εκτροφής μας(Border Collie), ξεκίνησε η εκπαίδευση σκύλων ανεύρεσης οσμών για ιατρικούς σκοπούς. 

Το 2021 ένα ακόμη πολυ ενδιαφέρον πρόργαμμα προστασίας των ειδών ξεκινά σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς για την ανίχνευση και καταγραφή ζώων και φυτών που βρισκονται υπο εξαφάνιση. 
Το 2021 ολοκληρώθηκαν οι σπουδές του στο ανώτατο Δίπλωμα Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς Ζώων (Advanced Diploma in Applied Animal Behaviour / NCFE / U.K)

Το 2022 αναγνωρίστηκε απο τον Διεθνή οργανισμό της Μ.Βρετανίας UK Dog Behaviour & Training Charter (ICB Member) 

Την Άνοιξη του 2022 είχε την τιμή να παρουσιάσει σεμινάριο εκπαίδευσης - συμπεριφοράς(Show Training with out Fear) σε επαγγελματίες  χείριστες σκυλων Εκθέσεων Μορφολογίας, καλεσμένος του Εθνικού Κυνολογικού Ομίλου της Πορτογαλίας! 

Την ίδια χρόνια η kynagon Animal Trainers Academy - Ακαδημία Εκπαιδευτών, Συμβούλων Συμπεριφοράς Σκύλων-Ζώων Αναγνωρίστηκε Επίσημα και από  τον Διεθνή Οργανισμό  Pet Intustry Advocacy International/PIAI (USA)

Τέλη του 2022  ιδρύθηκε το τμήμα εκπαιδευτών μας στην Ολλανδία (Άμστερνταμ) με υπεύθυνη την kynagon CAT Patricia Walker Coopman. www.kynagon.nl 


Το 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση και παραδόθηκαν τα 4 Σκυλιά (kynagon Border Collies) Ανοιχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων που επιχειρούν με εξαιρετικά  αποτελέσματα σώζοντας ζωές σε Κύπρο (Dixie & Sophie /Ορνιθολογική Εταιρία Κύπρου ) και Ελλάδα (Laika & Jasmin / Ροδόπη και Πίνδο /ΟΦΥΠΕΚΑ) 

 

 

 

Author

Dimosthenis Moumiadis

Applied Animal Behaviourist
Advanced Dip. In Applied Animal Behaviour
NCFE/ABTC/SDS/ISAP
ISAP Ambassador For Greece
ICB Full Member
UK Dog Behaviour & Training Charter Member
Τηλ. 6979986630

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΔΡΑ

Δημοσθένης Μουμιάδης CAT/CAB
Applied Animal Behaviourist
Advanced Dip. In Applied Animal Behaviour
NCFE/ABTC/SDS/ISAP
Higher Dip. In Canine Behaviour & Training
ISAP Ambassador For Greece
ICB Full Member
UK Dog Behaviour & Training Charter Member
Τηλ. 6979986630

Κούλα Παπαδοπούλου CAT/CAB
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Dip. in Canine Behaviour & Training
Kynagon Dog Trainers Academy / KCAT
ISAP Fellow Member
ICB Full Member
UK Dog Behaviour & Training Charter Member
Τηλ. 6979986631

ΕΓΓΡΑΦΑ KYNAGON

ΜΕΛΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ